Bon dissabte!

Després d’un Dansem 2014, fantàstic, amb gran afluència de públic i uns dies de descans, aquesta setmana ens hem posat a preparar la nostra participació al XXIV Festival Terra de Trobadors que es celebrarà els dies 12, 13 i 14 de setembre a la nostra població, Castelló d’Empúries.

Com cada any, l’Esbart participarà en un seguit d’activitats els tres dies del Festival. Per començar, assistirem al sopar medieval que es farà el divendres a la nit oferint una dansa medieval i animant a tot el públic a ballar i a passar-s’ho bé.

A partir de dissabte, l’Esbart obrirà la Taverna de la Dansa al Pati del Palau dels Comtes, un lloc on es podran trobar diferents begudes i menjars típics medievals. A més, durant tot el dia hi hauran tallers de danses medievals conjuntament amb l’Ós Pedrer i taller de dansa oriental.

En aquest espai, també es podrà trobar un mural, fet pel casal d’estiu que ha organitzat aquest any l’Esbart, on, gratuïtament, la gent podrà escriure un desig a una nota per tal de realitzar una melodia conjunta entre tots els participants.

A la tarda d’aquest mateix dia, l’Esbart realitzarà un seguit de danses a la plaça de la Basílica i després es desplaçaran amb cercavila, juntament amb altres entitats i participants, fins al torneig medieval.

D’altra banda, el dissabte, els diferents grups de l’Esbart, juntament amb Xarop de Canya, faran dues representacions del cinquè Nissaga Comtal. Un espectacle de música, teatre i dansa on l’eix vertebrador serà la història d’una noia que volia ser cantant a l’època medieval, fet gairebé impossible.

A més, com a fet innovador, el diumenge, el Cos de Dansa de l’Esbart juntament amb alguns integrants de l’Esbart Fontcoberta de Banyoles, realitzarà dues actuacions de Danses Ètniques, una coreografia de Leo Quintana ambientada en l’època medieval on es poden veure les tres classes socials que hi havia: els rics, els pobres i les prostitutes.

Per acabar els medievals, l’Esbart també participarà a la cloenda del festival on realitzaran una dansa amb el grup de música l’Ós Pedrer i una altra amb tot el conjunt de grups.

Nissaga Comtal V

A continuació teniu els horaris de les diferents activitats on podreu veure a l’Esbart ballar:

Dissabte

11h Taller de danses medievals (Pati del Palau dels Comtes)

12.30h Taller de dansa oriental (Pati del Palau dels Comtes)

17h Danses a la plaça de la Basílica i cercavila cap a la torneig (Carrers i places del poble)

17.30h Taller de dansa oriental (Pati del Palau dels Comtes)

19.30h Nissaga Comtal V (Pati del Palau dels Comtes)

22h Nissaga Comtal V (Pati del Palau dels Comtes)

Diumenge

11h Taller de danses medievals (Pati del Palau dels Comtes)

12.30h Taller de dansa oriental (Pati del Palau dels Comtes)

14h Danses Ètniques amb l' Esbart Fontcoberta de Banyoles (Pati del Palau dels Comtes)

15h Taller de dansa oriental (Pati del Palau dels Comtes)

17h Taller de danses medievals (Pati del Palau dels Comtes)

18h Danses Ètniques amb l’Esbart Foncoberta de Banyoles (Pati del Palau dels Comtes)

20.30h Cloenda del Festival (Plaça de la Basílica)

Ben aviat rebreu notícies nostres....